Nieuwsbrief Atlas Natuurlijk Kapitaal

Nummer 7, februari 2016 

De Atlas Natuurlijk Kapitaal is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten over de natuurlijke rijkdommen van Nederland. U vindt er ook actuele informatie en inspirerende ideeën over hoe u ons natuurlijk kapitaal duurzaam kunt gebruiken. Stip op de horizon: waardering van ecosysteemdiensten.

IenM Big Data-festival

Het door het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) georganiseerde Big data-festival op 21 januari was inspirerend en goed bezocht: een dag van volop vragen stellen, kennis delen en netwerken. De ‘datadokter' had het druk.

 

Ovfietsuitje.nl wint App challenge

Tim Meerhof is de winnaar van de app challenge Hacking for Sustainability. Met zijn OVfietsuitje.nl won hij 3.000 euro om het idee verder te ontwikkelen. Op de tweede en derde podiumplaats was het dringen geblazen!

Natuurrekening van ecosysteemdiensten

Voor natuurrekeningen is systematische monitoring van ecosysteemdiensten en biodiversiteit nodig. Hoe pak je dat aan? Roy Remme promoveerde op dit onderwerp. Voor zijn empirische studie van ecosystem accounting gebruikte Remme de provincie Limburg als onderzoeksgebied.

 

370 plekken voor Boomfeestdag

Zo'n 370 mensen grepen de uitnodiging aan van de actie Boom in je Buurt! en meldden een plek die een (extra) boom goed kan gebruiken. Nudge overlegt met de betrokken gemeenten over het planten van de bomen op Boomfeestdag, 16 maart a.s. Lees meer over het vervolg van de actie bij Nudge.

 

Voorstelrondje: het ministerie van Infrastructuur en Milieu

De basis van de Atlas Natuurlijk Kapitaal (ANK) ligt in Europees beleid en in nationaal beleid. In het kabinet is de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM) verantwoordelijk voor de Atlas en het verder uitbouwen ervan tot 2020.

 

 

Volg ons op:

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via het contactformulier.