Nieuwsbrief Atlas Natuurlijk Kapitaal

Nummer 10, juni 2016 

De Atlas Natuurlijk Kapitaal is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten over de natuurlijke rijkdommen van Nederland. U vindt er ook actuele informatie en inspirerende ideeën over hoe u ons natuurlijk kapitaal duurzaam kunt gebruiken. Stip op de horizon: waardering van ecosysteemdiensten.

Enquête ANK

De Atlas Natuurlijk Kapitaal staat nog in de kinderschoenen. Om de ANK steeds beter en nuttiger te maken hebben we uw ervaringen nodig. Hoe gebruikt ú de ANK en waarom, wat mist u en wat kan er beter? Wilt u misschien meedraaien in een (digitaal en/of fysiek) gebruikerspanel? Laat het ons allemaal weten! Een dezer dagen ontvangt u een uitnodigingsmail om een korte enquête in te vullen. U helpt ons zeer met uw ervaringen!

Week van de invasieve exoten

De rode Amerikaanse rivierkreeft, de Japanse duizendknoop en de halsbandparkiet rukken op in Nederland. Ze voelen zich hier thuis en bij gebrek aan natuurlijke vijanden verdringen ze inheemse soorten. Er zijn nog veel meer van zulke invasieve exoten, de lijst wordt steeds langer. Dat vraagt om aandacht en actie.

Help de natuur ons te helpen - conferentie

In september vindt de tweede European Ecosystem Services-conferentie plaats, ditmaal in Antwerpen. De conferentie wordt omschreven als "de grootste in Europa in 2016 die wetenschap, politiek en praktijk koppelt aan ecosysteemdiensten en natuurlijk kapitaal". Thema: ‘Helping nature to help us'. Het ANK-team is erbij met een informatiestand en een ‘wereldcafé'.

HAS Award duurzame samenwerking

Op 16 juni werden de jaarlijkse HAS Awards uitgereikt. In de categorie ‘duurzame samenwerking' tussen HAS Hogeschool en de beroepspraktijk was de Atlas Natuurlijk Kapitaal één van de drie genomineerden.

 

Groen en blauw in de stad

Op 31 mei vond in Utrecht de Conferentie Duurzame steden (MAES) plaats, met als feestelijk afsluitend hoogtepunt de ondertekening van de City Deal ‘Waarden van groen en blauw in de stad'.

Vervolg: Met of tegen de natuur?

In april organiseerde de RUD Drenthe voor de Community of practice (CoP) Ecosysteemdiensten/Natuurlijk kapitaal een themabijeenkomst onder de titel ‘Met of tegen de natuur?' Rode draad: leren van fouten en successen in de praktijk.

Boek: 'Agrarisch natuurbeheer in Nederland'

Biodiversiteit is van groot belang voor de toekomst van de landbouw. Het onlangs uitgekomen boek ‘Agrarisch natuurbeheer in Nederland' gaat over het behouden en vergroten van de biodiversiteit op het boerenland.

Volg ons op:

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via het contactformulier.

Foto's: Nationale beeldbank, Gemeente Tynaarlo, diversen

 

 

 

 

Want to know more about the Atlas Natural Capital? Sign up for our newsletter!

Aanmelden nieuwsbrief