Nieuwsbrief Atlas Natuurlijk Kapitaal

Nummer 17, mei 2017

De Atlas Natuurlijk Kapitaal is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten over de natuurlijke rijkdommen van Nederland. U vindt er ook actuele informatie en inspirerende ideeën over hoe u ons natuurlijk kapitaal duurzaam kunt gebruiken. Stip op de horizon: waardering van ecosysteemdiensten.

Geslaagde lustrumconferentie

Het zou een feestje worden en het wérd een feestje; de tiende verjaardag van de Atlas is 18 mei uitbundig gevierd. De groei van de ‘Atlascommunity' was er goed aan af te lezen. Begonnen we ooit met een paar tiental bezoekers op ons jaarcongres, ditmaal togen ruim 250 geïnteresseerden naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De workshopsessies zijn goed bezocht, er is veel van elkaar opgestoken en één van de grondleggers van de Atlas kreeg onverwacht de spotlights op zich gericht.

Nieuwe kaartviewer

De afgelopen weken is het Atlas team achter de schermen druk bezig geweest om de nieuwe kaartviewer op te leveren. De viewer is in een nieuw jasje gestoken en is tabletproof geworden. Nog steeds kunt u kaarten over elkaar heen leggen en delen met anderen. Neem snel een kijkje!

Atlas in Cartoons

Om de serieuzere kanten van ons lustrumfeest te compenseren heeft Loko Cartoons speciaal voor deze dag een aantal mooie illustraties gemaakt over de Atlassen en de onderwerpen die in workshops naar voren kwamen. Hiernaast alvast een voorproefje, de overige illustraties zijn binnenkort te bewonderen.

Klik op de afbeelding om de cartoon te vergroten.

Agenda

26-30 juni

Aquaconsoil (Lyon)

Met een presentatie door het ANK-team over natuurlijk kapitaal  van de bodem in agrarisch gebied en de  ANK

27-29 juni

Biodiversity and Health
in the Face of Climate Change
Challenges
(Bonn)

European Network of Heads of Nature Conservation Agencies (ENCA)
/German Federal Agency for Nature Conservation (BfN)

 

Volg ons op:

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via het contactformulier.

Foto's: Nationale beeldbank, diversen