In het kort

Op deze kaart ziet u de magnitude van aardbevingen in Nederland. Het KNMIKoninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut heeft, verspreid over Nederland, verschillende soorten seismische meetstations staan. Deze meetstations staan zo opgesteld dat alle aardbevingen met een magnitude groter dan 1,5 zeker worden gemeten en zoveel mogelijk kleinere ook. Afhankelijk van de structuur van de ondergrond worden de instrumenten aan het oppervlak of dieper in de grond geplaatst.

Over de kaart

In de Inspire dataset "Aardbevingen" zijn de volgende gegevens vastgelegd: Magnitude: kracht van de aardbeving op de schaal van Richter, Diepte in km en Type aardbeving: Geïnduceerd (GH): opgewekte aardbevingen, Tektonisch (TH): natuurlijke aardbevingen. Aardbevingen komen met name in het zuid-oosten van Nederland voor maar sinds 1986 ook in Groningen en Drenthe.

Zie voor meer informatie over de ecosysteemdienst niet-hernieuwbare energiebronnen vindt u op de pagina Natuurlijk Kapitaal.

Kaartgegevens

De bronhouder van deze kaart is Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Bekijk de metadata voor de contactgegevens en de technische beschrijving van de kaart.