Nieuwsbrief Atlas Natuurlijk Kapitaal


Nummer 4, oktober 2015

De Atlas Natuurlijk Kapitaal is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten over de natuurlijke rijkdommen van Nederland. U vindt er ook actuele informatie en inspirerende ideeën over hoe u ons natuurlijk kapitaal duurzaam kunt gebruiken. Stip op de horizon: waardering van ecosysteemdiensten.

Voortgang actie Boom in je Buurt!

Bij de officiële aftrap op 22 september werd de Nudge-actie Boom in je Buurt! enthousiast ontvangen. Particulieren melden bomen aan, gemeenten denken en doen mee. Krijgt de Bossche weichselboom een nieuwe kans?

Lees meer

Kaart van Nederland, met rode sterren - locaties waar bomen gewenst zijn - en groene vlakken -gemeenten die mee doen met de Nudge-actie Boom in je Buurt!

Praktijkvoorbeeld: Tuin vol leven

Je tuin een parkeerplaats of een paradijsje voor plant en dier? Hoe staan Nederlandse tuinen ervoor? Faciliterende gemeentes, geveltuinen, Operatie Steenbreek, lees er alles over in het nieuwgeplaatste praktijkvoorbeeld.
Atalanta en dagpauwoog (vlinders) op een roze bloem

Op de kaart: 'Soortendiversiteit van Rode-Lijstsoorten'

Als gemeente, projectontwikkelaar of bedrijf wilt u graag weten of en hoe u in uw plannen rekening kunt houden met de aanwezigheid van bedreigde soorten. In de ANK bevindt zich een kaart die daarbij kan helpen: ‘Soortendiversiteit van Rode-Lijstsoorten'.

Lees meer

Kaart van Nederland in groentinten, donker groene kleur verwijst naar hogere aanwezigheid van Rode Lijstsoorten

Meer groen in de stad! Maar hoe?

Doe mee met het online onderzoek van de werkgroep MAES van de Europese Unie over het verbeteren van groen in de stad! Deel uw kennis en laat horen welke kennis u nog meer nodig heeft. Ga rechtstreeks naar het onderzoek of

Lees meer

Luchtfoto van Rotterdam, met op de voorgrond een park en op de achtergrond de Maas en de skyline van de stad

Voorstelrondje ANK-partners: CBS

De ANK is een samenwerkingsproject van verschillende partners. In de komende edities van deze nieuwsbrief stellen ze zichzelf aan u voor en vertellen op wat voor manier ze bij de ANK betrokken zijn. Deze eerste keer: CBS.

Lees meer

Logo van het CBS - Centraal Bureau van de Statistiek

Volg ons op:

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via het contactformulier.