Tim Meerhof is de winnaar van de App challenge Hacking for Sustainability. Met zijn OVfietsuitje.nl won hij 3.000 euro om het idee verder te ontwikkelen. Op de tweede en derde podiumplaats was het dringen geblazen!

Op de gedeelde tweede plaats eindigde het team Studio Alloy met twee apps: Van Zwart naar Groen en Vind de Rust. Van Zwart naar Groen is een interactieve app die consumenten laat meedenken over het effect van het sluiten of juist starten van verschillende vormen van energievoorziening. Met Vind de Rust vind je, op basis van geluidsniveaus, luchtkwaliteit en zitplekken, een plekje in de buurt waar je even rustig kunt zitten. Handig als je in een jouw onbekende omgeving bent.

De derde plaats wordt gedeeld door Nature Record, Meet my Amsterdam en Boer en Bunder.

De Hacking for Sustainability-competitie werd georganiseerd door de Open State Foundation in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Natuurlijk zijn met deze challenge de mogelijkheden voor het toepassen van de data uit de Atlas Natuurlijk Kapitaal nog lang niet uitgeput – het is pas een begin! Volg wat er verder gebeurt op hackingforsustainability.nl. Daar vind je ook een omschrijving van de inzendingen.