Resultaten ANKquete

De ANKquete werd door 64 mensen ingevuld. Dank daarvoor! De resultaten worden nog uitgewerkt. Duidelijk is al wel dat er behoefte is aan meer samenwerken in en meedenken over de ANK. Een (digitale) samenwerkingsruimte gaat hiervoor de mogelijkheid bieden.

Voorbeeld is de Atlas Leefomgeving, waar al diverse samenwerkingsruimtes bestaan. De toegankelijkheid van die ruimtes loopt uiteen van volledig open (openbaar, iedereen kan meedoen) tot volledig gesloten (pagina's niet zichtbaar, gebruikers worden uitgenodigd om mee te doen). De beheerder van een werkruimte kan aangeven welke kaarten hij in de kaartviewer wil zien en een selectie maken uit de kaarten van verschillende atlassen (ALO, ANK en binnenkort de Nationale Energie Atlas). Eigen kaartmateriaal kan ook worden toegevoegd aan de Atlasbibliotheek en alleen worden getoond binnen de eigen samenwerkingsruimte. Zo is eigen kaartmateriaal te combineren met materiaal uit de Atlassen.

Samenwerkingsruimte ANK

Een vergelijkbaar platform is voor de ANK in de maak. U kunt het straks bereiken door op de ANK-website een account aan te maken. Op uw eigen ‘Mijn Atlas'-pagina vindt u vervolgens een overzicht van de beschikbare samenwerkingsruimtes. Houd de ontwikkelingen in de gaten via de pagina ‘Doe mee' op de ANK-website. Ook via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.