Themamaand Future Food & Health
In 2050 moeten we anderhalf keer zoveel voedsel produceren als nu, om 9 miljard monden te kunnen voeden. En 70% van al dat voedsel is in de steden nodig: constante aanvoer is noodzakelijk. Hoe kunnen bedrijven duurzaam aan deze uitdagingen bijdragen?
Volgens DuurzaamBedrijfsleven Media, dat in de maand november volop aandacht besteed aan het thema ‘Future Food & Health', tekenen zich vijf trends af rond de toekomstige voedselvoorziening:
-
innovatieve voedselproductie, met precisielandbouw en nieuwe
teelt- en verwerkingstechnologieën; - het geproduceerde voedsel beter benutten, door verspilling te
voorkomen en door de houdbaarheid te verbeteren; - gezondheid bevorderen door gezond voedsel en bewustwording
(bijvoorbeeld voorlichting en stadslandbouw); - bedrijfsleven als voorloper, niet alleen inspelen op wensen van de
consument; - rol van Nederland: meer lokale teelt, en kennis en innovatie
exporteren.
Meer informatie en volop artikelen over dit thema bij DuurzaamBedrijfsleven
