- under construction -

Doe mee!

Doe mee!

U kunt ons helpen om de Atlas Natuurlijk Kapitaal (ANK) aan te vullen en uit te breiden met nieuwe kaarten en voorbeelden van hoe wij onze natuurlijke omgeving beter en duurzamer kunnen gebruiken.

U kunt uw ideeën en suggesties sturen naar atlasnatuurlijkkapitaal@rivm.nl.

Wij zijn op zoek naar:

  • suggesties en ideeën om de website te verbeteren;
  • nieuwe kaarten om aan de atlas toe te voegen;
  • (nieuwe) voorbeelden van hoe de informatie in de praktijk
  •      gebruikt wordt;
  • goede voorbeelden van het duurzaam gebruik van ons natuurlijk
  •     kapitaal.


Wat doen wij met uw informatie?

We bekijken het in drie stappen:

  1. Past de informatie binnen ANK (inhoudelijk en kwalitatief)? Er moet een relatie zijn met het natuurlijk kapitaal in Nederland.
  2. Kan het worden toegevoegd aan de website en zo ja, waar?
  3. De informatie wordt geplaatst en we stellen u op de hoogte hiervan.
Innovatie

Innovatie

Het Atlas Portaal is continu in beweging. Het Atlas Portaal is de ict-omgeving waar verschillende websites met onze kaartenbibliotheek op draaien; de Atlas Leefomgeving, de Atlas Natuurlijk Kapitaal, de Nationale Energie Atlas en de diverse samenwerkingsruimtes. Het Atlas Portaal is niet alleen wat een gebruiker ziet wanneer hij/zij de website bezoekt, maar is ook de achterliggende functionaliteiten, zoals een omgeving waar een bronhouder (eigenaar van een kaart) zijn/haar kaart kan toevoegen aan onze kaartenbibliotheek. Ook de Atlas gaat mee met nieuwe ontwikkelingen in de geo-ict-wereld en hiervoor zijn regelmatig functionele aanpassingen nodig aan de ict-omgeving. Wij houden u graag op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Nieuwe kaartviewer

Op de Atlas lustrumconferentie van 18 mei is de nieuwe kaartviewer live gegaan. Wat is er allemaal vernieuwd? Allereerst is de viewer in een modern jasje gegoten qua look and feel passend bij het jaar 2017, daarnaast is het kiezen van kaarten intuïtiever voor de gebruiker. Kijkt u met een tablet naar de kaartenbibliotheek? U zult zien dat met de nieuwe viewer alles kan wat u verwacht van een kaart op een tablet. Heeft u vragen of suggesties die u wilt delen met ons team? Neem contact op via ons contactformulier.

Kaartbeeld downloaden

In de zomer van 2017 wordt het mogelijk om het kaartbeeld waarin u aan het werken bent rechtstreeks te downloaden als een figuur. Hiermee biedt Atlas Natuurlijk Kapitaal de mogelijkheid om kaartbeelden eenvoudig in een (beleids)rapportage toe te voegen. Met één druk op de knop krijgt u een overzicht van welke kaarten zijn geselecteerd en de bijbehorende legenda's en informatie.

Media & acties

Media & acties

Lustrumconferentie 18 mei 2017

Een sfeerimpressie van onze Lustrumconferentie op 18 mei 2017.
 

Hacking for Sustainability 

In 2015 organiseerde de Open State Foundation de eerste App challenge ‘Hacking for sustainability'. Deze app competitie beoogt het toepassen van data uit de Atlas Natuurlijk Kapitaal. De winnaar van de wedstrijd was Tim Meerhof met de app  OVfietsuitje.nl.

Meer informatie over de app competitie 2015 is te vinden op deze pagina. In 2016 organiseerde Open State Foundation voor de tweede keer de app competitie, maar ditmaal met data uit Atlas Leefomgeving.

Boom in je buurt

 ‘Boom in je Buurt!' is een voorbeeld van hoe burgers de ANK kunnen gebruiken. Bij deze actie konden burgers aangeven op welke plekken ze graag een boom zien. De locaties zijn geplaatst op de ANK kaart, evenals de gemeentes die meewerken aan dit project. Er zijn ongeveer 370 plekken gemeld en een deel hiervan is aangeplant op de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016. Het project is georganiseerd door Nudge en is inmiddels afgelopen.