De ANK en de Stichting Open State delen hetzelfde ideaal: nieuwe toepassingen vinden voor open data. De ANK bevat bergen open data. Daarom organiseerde de Open State Foundation de App challenge Hacking for Sustainability!

Op 14 januari vond de prijsuitreiking van deze App challenge plaats. Vele verassende toepassingen met ANK- data kwamen aan het licht. Tim Meerhof, winnaar van de wedstrijd maakte de app OVfietsuitje.nl en won 3.000 euro om het idee verder te ontwikkelen.

Op de gedeelde tweede plaats eindigde het team Studio Alloy met twee apps: Van Zwart naar Groen en Vind de Rust. Van Zwart naar Groen is een interactieve app die consumenten laat meedenken over het effect van het sluiten of juist starten van verschillende vormen van energievoorziening. Met Vind de Rust vind je, op basis van geluidsniveaus, luchtkwaliteit en zitplekken, een plekje in de buurt waar je even rustig kunt zitten. Handig als je in een jouw onbekende omgeving bent.

De derde plaats wordt gedeeld door Nature Record, Meet my Amsterdam en Boer en Bunder.

De Hacking for Sustainability-competitie werd georganiseerd door de Open State Foundation in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Natuurlijk zijn met deze challenge de mogelijkheden voor het toepassen van de data uit de Atlas Natuurlijk Kapitaal nog lang niet uitgeput – het is pas een begin! Volg wat er verder gebeurt op hackingforsustainability.nl. Daar vind je ook een omschrijving van de inzendingen.