Pakhuis De Zwijger staat donderdag 5 september in het teken van de waarden van groen in de stad. Projectleider Atlas Natuurlijk Kapitaal Ton de Nijs is een van de sprekers. In het kader van de programmareeks Greening the city gaan ecologen en ontwikkelaars, ontwerpers, beleidsmakers, bouwers en stedelingen met elkaar in gesprek over een nieuwe definitie van groen en de rol van groen in de bebouwde omgeving.  

Groen in de stad draagt niet alleen bij aan een fijne leefomgeving, maar speelt ook een belangrijke en functionele rol als het gaat om een rijke stedelijke biodiversiteit, verkoeling van de stad en het beperken van geluidsoverlast. Toch zien we groen vaker als bijzaak dan hoofdzaak. Met wereldwijd een dramatisch verlies aan biodiversiteit, toenemende droogte en extreme regenbuien, is ons ecosysteem uit balans. Welke economische en ecologische waarde heeft groen in de gebouwde omgeving? En hoe draagt dit bij aan de brede welvaart in Nederland?

Hoe zorgen we dat we voldoende groen behouden en creëren om de balans voor mens en groen te waarborgen? Dat hoor je donderdagavond van onder andere Louise Vet (directeur Nederlands Instituut voor Ecologie), Marieke van Doorninck (wethouder Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid), Harry Boeschoten (programmadirecteur Groene Metropool Staatsbosbeheer). Projectleider Atlas Natuurlijk Kapitaal Ton de Nijs houdt een presentatie over de maatschappelijke waarde van groen. Wat is er momenteel onderzocht? Hoor van Ton hoe groen meer waard is dan je denkt! 

Kom ook! Op de website van Pakhuis de Zwijger kun je je aanmelden.