Sponstuin Urbanisten

Het Atlas-team organiseert op donderdag 14 september de jaarlijks terugkerende Atlas Werkconferentie. Met als thema De Compacte stad – de toekomst van ruimtelijke ordening. Locatie is het Keilepand, een bruisende hotspot in het Rotterdamse havengebied waar gelijkgestemde bedrijven aan een duurzame toekomst bouwen.

Kom met ons verkennen hoe we zuiniger met ruimte kunnen omgaan, maar toch genoeg mogelijkheden voor wonen, werken, natuur, recreëren en vervoer ervaren. Leer hoe je inwoners hierbij betrekt. En hoor alles over de laatste ontwikkelingen rondom de Atlassen. 

Wat staat er op het programma?

Het programma start om 10.00 uur met een plenaire sessie. Daarna zijn vanaf 10.30 uur drie rondes met workshops van elk 45 minuten. Sommige workshops zijn lekker buiten.  Zo organiseert het Atlas Natuurlijk Kapitaal-team een interactieve workshop waarin je zelf de waarde van groen in onze leefomgeving gaat ontdekken. Ook kun je mee op ontdekkingstocht met de Urbanisten. Neem een kijkje in het Getijdenpark Keilehaven waarbij het havenbekken Keilehaven getransformeerd wordt naar een getijdenpark met nieuwe natuur waar mensen prettig kunnen verblijven. Of ga mee op expeditie in de Sponstuin van de Urbanisten.

Maar er staat nog veel meer leuks en interessants op het programma. Tussen de workshops door is er genoeg tijd om het bijzondere Keilepand te bekijken. We sluiten af met een gezellige borrel waarbij er volop gelegenheid is om met collega’s bij te praten of nieuwe contacten op te doen.

Meer weten?

Op de Atlas Werkconferentie-pagina vind je het volledige programma en een korte beschrijving van de workshops en sprekers.

Kom ook!

Je bent van harte welkom. Schrijf je hier in. Ken je anderen voor wie de Atlas Werkconferentie relevant en inspirerend kan zijn? Delen waarderen wij!

Over de organisatie

De teams van Atlas Leefomgeving, Atlas Natuurlijk Kapitaal, Nationale EnergieAtlas, Gezonde Leefomgeving en Register Externe Veiligheid organiseren de Atlas Werkconferentie.