Slimmer omgaan met kunstlicht biedt kansen voor de natuur Voor de 18de keer vragen de Natuur en Milieufederaties met de Nacht van de Nacht op 29 oktober aandacht voor lichtvervuiling. Nederland is één van de meest verlichte landen van de wereld.
Miljoenenimpuls voor groene bedrijventerreinen Bedrijventerreinen in Nederland worden dankzij een impuls uit het Nationaal Groeifonds de komende jaren omgetoverd tot groene, klimaatbestendige en energie-efficiënte plekken, waar werknemers prett
Land van Ons: netwerk, boer en buur krijgen natuurinclusieve landbouw van de grond Land van Ons op de vijfde plek in de ‘Duurzame top 100’, een lijst voor uitblinkers die zich ‘van onderop’ inzetten voor duurzaamheid.
De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Voedselbosranden bieden voedsel aan mens en dier In 2019 verscheen het boek ‘Voedselbos’ van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel ‘Voedselbosrand’.
Van World Biodiversity Day naar bee-odiversity in mijn achtertuin Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat maakte de World Health Organization (WHO) duidelijk op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit.
Transformatie Dordwijkzone biedt groene en gezonde kansen volgens Groene Baten Planner Hoe kan de Dordtse openbare ruimte een kwaliteitsimpuls ondergaan én plek bieden aan tienduizend extra woningen?
De Biodiversiteitsmonitor In juli 2017 werd de Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij gelanceerd om melkveehouders te stimuleren aan biodiversiteitsherstel te werken. Wat is er sinds de lancering allemaal bereikt?
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.