Voedselbosranden bieden voedsel aan mens en dier In 2019 verscheen het boek ‘Voedselbos’ van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel ‘Voedselbosrand’.
Acht jaar Groene Cirkels: samenwerken met de natuur als partner Ons natuurlijk kapitaal staat onder druk. De bodem raakt uitgeput, grondstoffen raken op en de biodiversiteit neemt af. Die uitdagingen kun je niet alleen oplossen.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Wie betaalt de rekening voor meer groen? Groen is meer waard dan we denken. Het draagt bij aan ons geluk en gezondheid, en draagt ook bij aan klimaatadaptatie. In andere woorden: de maatschappelijke baat is enorm.
Webinar: herwaardering van stedelijk groen Op dinsdag 23 maart organiseren ROmagazine, vakblad Groen en Operatie Steenbreek de webinar Herwaardering van stedelijk groen.
Bodem dooie boel? Schijn bedriegt! Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg.
Atlas Werkconferentie: Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving Op dinsdag 17 april organiseren we de Atlas Werkconferentie in de RAI te Amsterdam. Meld u nu aan!
Zwerfafvalophaalregeling (ZOR): minder plastic soep Begin dit jaar ging de ZOR van kracht. Deze regeling moet er aan bijdragen dat Nederland in plaats van tussenstation eindstation wordt voor plastic afval.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.