Voedselbosranden bieden voedsel aan mens en dier In 2019 verscheen het boek ‘Voedselbos’ van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel ‘Voedselbosrand’.
Hoe word je een paddenpoelprins(es)? Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost toch de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten?
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Wie betaalt de rekening voor meer groen? Groen is meer waard dan we denken. Het draagt bij aan ons geluk en gezondheid, en draagt ook bij aan klimaatadaptatie. In andere woorden: de maatschappelijke baat is enorm.
Webinar: herwaardering van stedelijk groen Op dinsdag 23 maart organiseren ROmagazine, vakblad Groen en Operatie Steenbreek de webinar Herwaardering van stedelijk groen.
Fossielvrij door Klimaatakkoord: wat zijn effecten op mens en natuur? Wat betekent het Klimaatakkoord voor onze veiligheid, gezondheid en natuur? Het RIVM voerde een eerste verkenning uit.
Waarden in het groen Groen is bevorderlijk voor je gezondheid en draagt bij aan een prettige leefomgeving.
De Biodiversiteitsmonitor In juli 2017 werd de Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij gelanceerd om melkveehouders te stimuleren aan biodiversiteitsherstel te werken. Wat is er sinds de lancering allemaal bereikt?
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.