Voedselbosranden bieden voedsel aan mens en dier In 2019 verscheen het boek ‘Voedselbos’ van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel ‘Voedselbosrand’.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Van World Biodiversity Day naar bee-odiversity in mijn achtertuin Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat maakte de World Health Organization (WHO) duidelijk op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit.
Transformatie Dordwijkzone biedt groene en gezonde kansen volgens Groene Baten Planner Hoe kan de Dordtse openbare ruimte een kwaliteitsimpuls ondergaan én plek bieden aan tienduizend extra woningen?
Wie betaalt de rekening voor meer groen? Groen is meer waard dan we denken. Het draagt bij aan ons geluk en gezondheid, en draagt ook bij aan klimaatadaptatie. In andere woorden: de maatschappelijke baat is enorm.
Webinar: herwaardering van stedelijk groen Op dinsdag 23 maart organiseren ROmagazine, vakblad Groen en Operatie Steenbreek de webinar Herwaardering van stedelijk groen.
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.
Waterberging als ecosysteemdienst steeds belangrijker Hoe kunnen we ons natuurlijke kapitaal gebruiken om de strijd tegen wateroverlast aan te gaan? Op de Atlas Natuurlijk Kapitaal vindt u mooie praktijkvoorbeelden.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.