De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Studenten onderzoeken veranderingen vegetatie in de Loonse en Drunense Duinen Een groep studenten van Avans Hogeschool onderzoekt in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Atlas Natuurlijk Kapitaal de veranderingen in de vegetatie van de Loonse en Drunense duinen.
RIVM zoekt samenwerking met Digital Twins om impact vergroening te visualiseren Met het slim koppelen van modellen kunnen het RIVM en het Tygron Design Geodesign Platform de optimale klimaatbestendige inrichting van een wijk in Amersfoort uitrekenen.
Groene Baten Planner laat zien dat groen géén kostenpost is Door de groeiende woningnood staat het groen in steden onder druk. Maar steden hebben dat groen steeds harder nodig vanwege toekomstige klimaatveranderingen.
Acht jaar Groene Cirkels: samenwerken met de natuur als partner Ons natuurlijk kapitaal staat onder druk. De bodem raakt uitgeput, grondstoffen raken op en de biodiversiteit neemt af. Die uitdagingen kun je niet alleen oplossen.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Hoe kunnen toerisme en natuur elkaar versterken? Nog nooit zijn er zoveel Nederlanders in eigen land op vakantie geweest. Volgens dagblad Trouw zoeken ze vooral rust en natuur. Maar wat heeft toerisme voor gevolgen voor de natuur?
Nederland op weg naar omslag naar kringlooplandbouw Een omslag naar kringlooplandbouw is noodzakelijk, stelde minister Schouten van LNV in september in haar landbouwvisie.
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.