De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Voedselbosranden bieden voedsel aan mens en dier In 2019 verscheen het boek ‘Voedselbos’ van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel ‘Voedselbosrand’.
Studenten onderzoeken veranderingen vegetatie in de Loonse en Drunense Duinen Een groep studenten van Avans Hogeschool onderzoekt in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Atlas Natuurlijk Kapitaal de veranderingen in de vegetatie van de Loonse en Drunense duinen.
RIVM zoekt samenwerking met Digital Twins om impact vergroening te visualiseren Met het slim koppelen van modellen kunnen het RIVM en het Tygron Design Geodesign Platform de optimale klimaatbestendige inrichting van een wijk in Amersfoort uitrekenen.
Groene Baten Planner laat zien dat groen géén kostenpost is Door de groeiende woningnood staat het groen in steden onder druk. Maar steden hebben dat groen steeds harder nodig vanwege toekomstige klimaatveranderingen.
Nieuw zicht op toxische druk in Nederlands oppervlaktewater In de Atlas Natuurlijk Kapitaal geven zes nieuwe kaarten een beeld van de toxische druk van giftige stoffen en stoffenmengsels in het Nederlandse oppervlaktewater.
Hoe word je een paddenpoelprins(es)? Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost toch de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten?
De Biodiversiteitsmonitor In juli 2017 werd de Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij gelanceerd om melkveehouders te stimuleren aan biodiversiteitsherstel te werken. Wat is er sinds de lancering allemaal bereikt?
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.