De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Studenten onderzoeken veranderingen vegetatie in de Loonse en Drunense Duinen Een groep studenten van Avans Hogeschool onderzoekt in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Atlas Natuurlijk Kapitaal de veranderingen in de vegetatie van de Loonse en Drunense duinen.
RIVM zoekt samenwerking met Digital Twins om impact vergroening te visualiseren Met het slim koppelen van modellen kunnen het RIVM en het Tygron Design Geodesign Platform de optimale klimaatbestendige inrichting van een wijk in Amersfoort uitrekenen.
Groene Baten Planner laat zien dat groen géén kostenpost is Door de groeiende woningnood staat het groen in steden onder druk. Maar steden hebben dat groen steeds harder nodig vanwege toekomstige klimaatveranderingen.
Met een bos in eigen tuin bijdragen aan een groenere leefomgeving voor iedereen Het IVN wil met het ‘Tuiny Forest-project’ op zoveel mogelijk plekken in Nederland mini-bosjes plaatsen om zo de biodiversiteit in de leefomgeving te vergroten.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Nederlandse steden niet op hitte gebouwd Het was warm, warmer, het warmst de afgelopen weken. Steden in Nederland zijn niet op deze hitte gebouwd. In de stad wordt het gemiddeld veel warmer dan op het platteland.
GLOBE-dag 2019: milieu-onderzoek doe je zelf! De docenten keken naar het leven in de bodem en de diversiteit van waterorganismen, maar ook naar de luchtkwaliteit en de ontwikkeling van de vegetatie.
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.