Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
GLOBE-dag 2019: milieu-onderzoek doe je zelf! De docenten keken naar het leven in de bodem en de diversiteit van waterorganismen, maar ook naar de luchtkwaliteit en de ontwikkeling van de vegetatie.
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.
Milieu-effecten stoppen niet bij de grens Op veel gebieden vindt er samenwerking met Duitsland plaats. Er wordt ook hard gewerkt aan grensoverschrijdend kaartmateriaal. Dat is nog een hele uitdaging.
Koolstofvastlegging vegetatie in beeld Door een slimme combinatie van gegevens biedt de nieuwe koolstofkaart unieke informatie over hoeveel koolstof de Nederlandse vegetatie op jaarbasis vastlegt.
Met uw hulp op weg naar beter bruikbare Atlassen Hoe zouden uw ideale Atlas Leefomgeving en Atlas Natuurlijk Kapitaal eruit zien? Om deze vraag te beantwoorden, is in juni een korte enquête uitgezet. De resultaten zijn binnen!
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.
Kaart toont effect groen op hitte in je eigen omgeving De Atlas Natuurlijk Kapitaal toont de bijdrage van groen en water aan de tempering van het stedelijk hitte-eiland effect.
Klimaatextremen in Europa Onderzoekers omschrijven Europese hotspots voor klimaatextremen aan de hand van blootstelling aan meerdere factoren.