Groene bedrijventerreinen: van droom naar werkelijkheid Van betonnen, grijze en deprimerende eilandjes naar groene, gezonde, energie-efficiƫnte klimaatbestendige werklandschappen van de toekomst.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Fossielvrij door Klimaatakkoord: wat zijn effecten op mens en natuur? Wat betekent het Klimaatakkoord voor onze veiligheid, gezondheid en natuur? Het RIVM voerde een eerste verkenning uit.
Waarden in het groen Groen is bevorderlijk voor je gezondheid en draagt bij aan een prettige leefomgeving.
Het is zomer! Let op hittestress De officiƫle zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.
Bijendiversiteit op de kaart Op Atlas Natuurlijk Kapitaal zijn vijf kaarten te zien over bestuiving. De nieuwste kaart toont de bijendiversiteit in Nederland.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Natuurlijk Kapitaal is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.