Transitie naar natuurlijke plaagbestrijding belangrijk voor biodiversiteit Vorig jaar publiceerde de Europese Commissie een wetsvoorstel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 te halveren.
Studenten onderzoeken veranderingen vegetatie in de Loonse en Drunense Duinen Een groep studenten van Avans Hogeschool onderzoekt in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Atlas Natuurlijk Kapitaal de veranderingen in de vegetatie van de Loonse en Drunense duinen.
RIVM zoekt samenwerking met Digital Twins om impact vergroening te visualiseren Met het slim koppelen van modellen kunnen het RIVM en het Tygron Design Geodesign Platform de optimale klimaatbestendige inrichting van een wijk in Amersfoort uitrekenen.
Groene Baten Planner laat zien dat groen géén kostenpost is Door de groeiende woningnood staat het groen in steden onder druk. Maar steden hebben dat groen steeds harder nodig vanwege toekomstige klimaatveranderingen.
Van World Biodiversity Day naar bee-odiversity in mijn achtertuin Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat maakte de World Health Organization (WHO) duidelijk op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit.
Transformatie Dordwijkzone biedt groene en gezonde kansen volgens Groene Baten Planner Hoe kan de Dordtse openbare ruimte een kwaliteitsimpuls ondergaan én plek bieden aan tienduizend extra woningen?
Bodem dooie boel? Schijn bedriegt! Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg.
Naar een nieuwe norm in het landschapsbeheer Met de manier waarop we met ons natuurlijk kapitaal omgaan, is een wereld te winnen.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.
Globe levert mondiale database met hulp van scholieren Scholieren helpen binnen het wereldwijde netwerk GLOBE wetenschappers door hun eigen leefomgeving te onderzoeken. Zo'n 30.000 scholen uit 117 landen doen mee.