Groene bedrijventerreinen: van droom naar werkelijkheid Van betonnen, grijze en deprimerende eilandjes naar groene, gezonde, energie-efficiƫnte klimaatbestendige werklandschappen van de toekomst.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Het is zomer! Let op hittestress De officiƫle zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.
Regenwormen van Nederland in kaart gebracht De nieuwe kaarten in de Atlas Natuurlijk Kapitaal tonen de dichtheid en diversiteit van de regenwormengemeenschappen.
Waterberging als ecosysteemdienst steeds belangrijker Hoe kunnen we ons natuurlijke kapitaal gebruiken om de strijd tegen wateroverlast aan te gaan? Op de Atlas Natuurlijk Kapitaal vindt u mooie praktijkvoorbeelden.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.