Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
De Biodiversiteitsmonitor In juli 2017 werd de Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij gelanceerd om melkveehouders te stimuleren aan biodiversiteitsherstel te werken. Wat is er sinds de lancering allemaal bereikt?
Kwelders kansrijk voor vastleggen CO2 Het klimaat verandert omdat de temperatuur op de aarde stijgt. Dat komt doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen.
Het is zomer! Let op hittestress De officiƫle zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.
EU Green Week Het thema van de EU GreenWeek (21-25 mei) is dit jaar Groene steden voor een groenere toekomst. Utrecht is op Pinkstermaandag 21 mei de gaststad voor de opening van de EU GreenWeek.
Waterberging als ecosysteemdienst steeds belangrijker Hoe kunnen we ons natuurlijke kapitaal gebruiken om de strijd tegen wateroverlast aan te gaan? Op de Atlas Natuurlijk Kapitaal vindt u mooie praktijkvoorbeelden.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.