Verander het voedselsysteem. Begin bij jezelf! Kerstmis staat voor de deur. Voor veel mensen de tijd om gezellig en véél te eten met familie en vrienden.
Voedselbosranden bieden voedsel aan mens en dier In 2019 verscheen het boek ‘Voedselbos’ van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel ‘Voedselbosrand’.
Wie betaalt de rekening voor meer groen? Groen is meer waard dan we denken. Het draagt bij aan ons geluk en gezondheid, en draagt ook bij aan klimaatadaptatie. In andere woorden: de maatschappelijke baat is enorm.
Webinar: herwaardering van stedelijk groen Op dinsdag 23 maart organiseren ROmagazine, vakblad Groen en Operatie Steenbreek de webinar Herwaardering van stedelijk groen.
Naar een nieuwe norm in het landschapsbeheer Met de manier waarop we met ons natuurlijk kapitaal omgaan, is een wereld te winnen.
Het is zomer! Let op hittestress De officiële zomer is pas net begonnen, maar de zomerse temperaturen zijn al bijna twee maanden in het land.
Zeewier maakt welkome comeback Al 10.000 jaar geleden aten bewoners van arme kustgebieden zeewier. De zeegroente maakt in ons land een comeback als groente van de toekomst.
Succesvolle Atlas Werkconferentie De Atlas Werkconferentie vond op dinsdag 17 april plaats in de RAI. Het thema was samen bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving.
Biodiversiteit neemt wereldwijd af Wetenschappers waarschuwen dat de biodiversiteit wereldwijd gevaarlijk afneemt. Dit is niet alleen slecht voor natuur en ecosysteemdiensten, maar ook voor het welzijn van de mens.
Waar liggen de vruchtbaarste percelen voor uw gewas? Nieuw: voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Informatie voor vijf gewastypen in beeld.